fbpx

U Lost Hilsu u Kaliforniji, od 17. do 22. oktobra održava se Svetsko prvenstvo u vazduhoplovnom modelarstvu. Reprezentacija Srbije je šampiona sveta iz 2017. godine u kategorijama slobodnoletećih modela klase F1B a ovom prilikom boje naše zemlje braniće: Živa Kovački, Slavko Savić, Bojan Gostojić, Mića Tica, Andrija Pešin, Branko Bijelić, Dragan Lakić i Svetozar Gostojić.

Na prošlogodišnjem Evropskom šampionatu u Mađarskoj, takmičari srpske reprezentacije su osvojili zlatnu medalju u klasi F1B u ekipnom delu takmičenja, a sa srebrom su se okitili u klasi F1C, što je bilo dovoljno za zlatnu medalju u ukupnom plasmanu. Među pobednicima bio je i Branko Bijelić koji najavljuje sledeće veliko takmičenje i deli optimizam sa ostalim reprezentativcima koji priželjkuju da ponove uspeh.

„Iz godine u godinu pravimo dobre rezultate, sve smo stabilniji, u tehničkom, ali i u sportskom smislu. Očekujem da ćemo na ovom Svestskom šampionatu da ostvarimo uspeh. To je sport i sve je moguće, ali mogu da potpišem da nećemo da budemo poslednji, čak ni u poslednjoj trećini.Verujem da ćemo biti pri vrhu! Konkurenti su nam Ukrajinci, Rusi, Amerikanci, Kinezi, Mongolci, a iz Evrope su odlični Česi i Poljaci“.

Opširniji tekst o vazduhoplovnom modelarstvu možete da pročitate u aktuelnom, 7. broju magazina Sports, koji je u prodaji od 1. oktobra.

modelarstvo

Foto: Promo 

Sports magazin 

Štampa