fbpx

Zahvaljujući pozivu Novaka Đokovića, Srbija je dobila priliku da vidi uživo neke od najboljih tenisera današnjice, a Dominik Tim je na gostoprimstvo uzvratio svojim najboljim tenisom.

Nije Tim imao sreće samo da završi meč protiv Damira Džumhura zbog povrede tenisera iz BiH, zatim je pobedio Dušana Lajovića sa 1:4, 4:1, 4:3 preokretom, Grigora Dimitrova je eliminisao sa 4:3, 4:3, obezbedivši kartu za finale.

U završnom spektaklu koji se odigrao za titulu, Filip Krajinović bio je dostojan rival - Tim je trijumfovao tek u trećem setu, sa 4:3, 2:4, 4:2, posle sat i 16 minuta igre.

Tim je potvrdio reči iz svoje najave da će doći najspremniji, zahvaljujući sedam odigranih mečeva pre dolaska u Srbiju, što se posebno dopalo beogradskoj publici - ispraćen je šampionski i uz ovacije, iako je pobedio domaćeg tenisera u borbi za trofej.

- Nivo tenisa je bio visok i opet, mogu samo da kažem veliko hvala Novaku i njegovoj porodici što su nam učinili ovo vreme ovde posebnim. Jedna mala greška ovde ili tamo, set je već izgubljen. Već sam odigrao sedam mečeva u Austriji i ovo je drugačije zbog brojne publike, hoćeš da igraš bolje jer ne igraš samo za sebe, želiš da pružiš ljudima šou. Bilo je za uživanje, neverovatno, a prvi put sam u Srbiji i Beogradu. Naježio sam se - poručio je Tim.

Turnir je imao i humanitarni karakter, a Dominik je rešio da novac donira bečkom centru "Sveta Ana", bolnici koja pomaže deci u borbi protiv raka, ali i projektu koji podstiče lečenju osteoporoze.

Izvor: Red Bull, Foto: Alexander Schwarz, Tekst: Bojan Vinulović

Sports magazin 

Štampa