fbpx

Ovaj email je poslat od strane Vaughna Gittina Jr. i pronašao je svoje mesto u inboxu pisca ovog članka. Poznat i kao profesionalni zabavljač, Gittin je osoba koju možemo smatrati renesansnim čovekom motorsporta, koji se takmiči i promoviše u jedinstvenim disciplinama poput Formule Drift i Ultra4. No, kao i svi mi ostali, trenutno je prisiljen da bude zatvoren...

Ali dobrog čoveka nije moguće zatvoriti, pa Gittin razvija svoj "ludi mozak" (njegove reči) tako da ostaje zaokupljen, i istini za volju, na nivou. Takođe, promoviše Mustang i Bronco modele Forda. I dok se vozio ka kući s tajne lokacije snimanja, odlučio je da nam kaže, šta se događa kod njega. Proverite.

"Dobro sam," rekao je uvek prijateljski raspoloženi vozač. "Trenutno se vozim iz Severne Karoline prema kući. Trenutno radim na prilično ludom projektu i apsolutno smo morali da odradimo privatni test. Bilo je zanimljivo raditi tokom ovakvih vremena, ali imamo plan prema kojem svi radimo zajedno. To smo i radili, ali uz mere opreza. Radimo na projektu, ali i doprinosimo tome da budemo sigurni i pomognemo u sprečavanju širenja ovoga. Odradili smo poslednje stvari, radili smo prilično puno na tome. Saznaćete sve. Ne mogu previše govoriti o projektu trenutno, ali to je nešto zbog čega sam stvarno uzbuđen. To je najuzbudljivija stvar koju smo ikada napravili. To će promeniti celu igru."

Nadalje, Gittin je pozicionirao svoju fabriku RTR Vehicles kao osnovni posao. Tokom ove pandemije koronavirusa, Gittin i RTR su u kontaktu s Ford Motor Company ali i medicinskim ustanovama kako bi pomogli onima kojima je to potrebno.

"Mi se bavimo motorsportom i medijima, a ja sam očigledno sportista, ali moja fabrika radi i druge stvari. Svoje 3D print kapacitete smo usmerili na pomoć medicinskoj industriji izradom nekih delova za zaštitne maske za doktore. Širom zemlje ostajemo bez zaliha, tako da smo odlučili da doniramo svoje vreme, osoblje, materijale i rad mašina kako bi pomogli."

"Ford je bio velika inspiracija za ovo," nastavlja Gittin. "Nakon razgovora s njima o tome, počeli smo gledati kako bi i mi mogli da pomognemo. Zaustavili smo neke prototipne stvari tako da bi mogli pomoći sada kada je to potrebno. U ovakvim vremenima je važno da smo zajedno i da iskorišćavamo svoje resurse gde god možemo, jer svaka sitnica može pomoći. Bio sam inspirisan Fordom i počeo sam da tražim po internetu način na koji možemo da pomognemo. Neko vreme ćemo proizvoditi ono što je potrebno. Želimo da opskrbimo one kojima je to potrebno, i na taj način pomoći svetu."

"Ja sam sanjar. Imam super ekipu oko sebe i genijalne partnere, ne libim se da puno radim, i kada se to spoji - tako se ostvaruju snovi. Zahvalan sam na tome što sam zdrav i što mogu voditi računa o sebi, ali uživam i u malo više vremena koje provodim sa svojom porodicom. Ova godina je počela tako da sam mislio da će ovo biti najluđa i najradnija do sada. I biće, kada se rešimo ovoga. Trenutno uživam sa svojom ženom i našim malim sinom Gunnerom, koji ima 15 nedelja. Trudim se da ostanem pozitivan i da se ne prepuštam strahu koji se širi medijima. Ovo je nešto kroz što prolazimo svi zajedno, i moramo proći preko toga i vratiti se u normalu što je pre moguće, i verujem da će to brzo doći."

Bez planova što se tiče trka u ovom trenutku, Gittin govori o epidemiji i efektu koronavirusa koji je uticao na njegov trud što se tiče trka.

"Kada je ovaj virus krenuo, mislim da nismo bili sigurni što se događa, zar ne?" govori Gittin. "Otkriven je u Kini i saznali smo da je stigao i tu, stvari su počele biti ozbiljne i sve je otkazano. I Formula Drift i Ultra4 su otkazani. Imao sam demo vožnje, događaje i sve što ide uz to, i sve je otkazano. Sa poslovne strane, imam 30 članova osoblja. Velika je to ekipa i nekako pokušavamo pronaći način da nastavimo da radimo, pokazivati vrednost našim partnerima i pomoći im. Napravićemo šta god možemo da pomognemo. Volim stavljati osmehe na lica. Moj cilj je nastaviti zabavljati ljude i činiti ih srećnima dok su zarobljeni od svakodnevice. Tokom ovog vremena kreiraćemo sadržaj i zabavljati se u dvorištu, uživati s porodicom i raditi stvari koje inače ne možemo. Mislim da se svi resetuju. Uvek gledam pozitivne strane stvari. Tako sam uspeo da postignem ono što sam postigao i mogu i nastaviti da radim to. Ovaj život i ludosti su sve što mom mozgu treba. Život nije uvek sunčan i pun ružinih latica. No, ja vidim samo pozitivno na kraju svega ovoga i trudim se to raditi i sada, u ovo doba, koje ju izazovno za sve. Samo želim da se vratim u normalu što je pre moguće. U najgorem slučaju, voleo bih da imam gde da pokažem projekat o kom sam već pričao na sjajan način. Voleo bih da se vratm u Formulu Drift i zabavljam se u novom Ford Broncu."

Novi 2021 Ford Bronco?

"Da. Spojen sam s Ford Bronco timom. Nismo radili na razvoju, ali radimo na nekim projektima i idejama kako bi na lica stavili osmehe. Ford radi stvarno odličan posao. Ne mogu biti uzbuđeniji zbog off-road entuzijasta i avanturista koji će shvatiti kakav je novi Bronco. Slike ne mogu dokazati kakav je to auto, i pokazati količinu inženjeringa iza njega. Samo želim da sednem za volan i krenem van puta. Dostupni su već sada, i mogu vam reći da bi moglo biti mnogo ljudi koji su van puta umesto da su ostali kod kuće."

Koristiš, kako si sam opisao, ludi mozak kako bi zadržao Broncose i Mustange, ha?

"Istina," zaključuje Gittin, pređašniji Formula Drift prvak. "Broncosi i Mustanzi. Volim drift i put, kao i celu kulturu i način života oko toga, ali volim i off-road. Vozio nam motocross trke i oduvek sam voleo automobile, i to me inspirisalo u tome da počnem poboljšavati automobile, a ne da ih koristim samo kao prevozno sredstvo."

Vaughn Gittin 01

Izvor: Monster Energy/Eric Johnson

Sports magazin 

Štampa