fbpx

Srpski igrač Marko Miladinović osvojio trofej na prvom ITF World  Tour 15 M Belgrade u Srbiji, najbolji u dublu bili su rusi Dubrivni i Ovčarov  dok su trofeje uručili predsednik TSS Petrović i teniski as Janko Tipsarević.
Pobedom srpskog tenisera Marka Miladinovića ( 6:3, 6:3 ) u konkurenciji muškog singla, odnosno ruskog para Dubrivni-Ovčarov u dublu, uspešno je okončan prvi profesionalni teniski turnira ITF World Tour 15 M Belgrade za muškarce u konkurenciji singla i dubla u Srbiji od promene pravila koje je Međunarodna teniska federacija ITF nedavno uvela širom sveta – organizovan od strane Teniske akademije “Tipsarević”.
 
Srpski teniser, kome je ovo drugi trofej u profesionalnoj konkurenciji, i koji ovom pobedom stiče bodove i na ITF World Tour (trenutno na 250 mestu) i na ATP listi (trenutno na 555 mestu), nije naišao na veći otpor mladog mađara Fabijana Marožana (ATP: 903, ITF World Tour lista: 619 mesto), kome je ovo bilo prvo finale na ovom nivou takmičenja. Pretrpivši samo jedan brejk u dva seta, Miladinović je efikasnom kombinacijom pouzdanog servisa i snažne igre sa osnovne linije skoro bez grešaka od samog početka stavio veliki pritisak na protivnika iz Mađarske, koji je i u njihovom trećem međusobnom meču pretrpeo poraz. Zanimljivo je da je Marko Miladinović ponikao na terenima akademije Tipsarević, gde i često trenira. 
 

Trofeje pobedniku i učesniku finala turnira ITF World Tour 15 M Belgrade uručili su na svečanoj ceremoniji predsednik Teniskog saveza Srbije, Mirko Petrović i osnivač Teniske akademije “Tipsarević” i proslavljeni teniski as Janko TIpsarević, a posebnu nagradu glavnog partnera turnira za pobednika - Generalni menadžer za Adriatik regiju kompanije Motorola Mobility, Vladimir Ostojić.

grupna
 
Foto: Promo 
Sports magazin 

Štampa