fbpx

Biljana Relić odbranila je danas titulu šampionke Evrope u K1-200 u konkurenciji mlađih seniorki. Ona je stazu izveslala za 41.495. Srebro je pripalo Kristini Kovnir iz Rusije, dok je bronzu osvojila Ina Saučuk iz Belorusije.

"Ne mogu da dočaram koliko su pozitivni utisci u ovom trenutku. Iskrena da budem, očekivala sam medalju jer sam samo branila svoju titulu koju sam osvojila prošle godine" istakla je Relić.

Podsećamo, Marija Dostanić i Biljana Relić su ranije u toku dana postale nove šampionke Evrope u dvosedu na 500 metara u konkurenciji seniorki do 23 godine. Dostanić i Relić u Račicama su do zlatne medalje stigle odličnom vožnjom tokom cele deonice, a naročito u samom finišu trke koju su izveslale za 1.45,508 minuta.

strahinja stefanovic medalja

Srpski reprezentativci ostvarili su zapažene rezultate i u muškoj konkurenciji: Strahinja Stefanović osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji seniora do 23 godine u K1-200, dok je Bojan Zdelar osvojio još jednu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore. Zdelar je naime u jednosedu na 500 metara osvojio srebrnu medalju.

gg

Foto: Kajakaški savez Srbije 

Sports magazin 

 
 

Štampa