fbpx

Na nedavno završenom međunarodnom takmičenju u paraglajdingu u disciplini prelet, održanom u Nišu, tri države dobile su nove prvake - Srbija, Bosna i Hercegovina i Mađarska a proglašen je i pobednik Predevropskog prvenstva, pripremnog takmičenja za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine takođe u Nišu.

Ove godine rekordan broj paraglajdera boravio je na niškim poletištima - ukupno 150 pilota iz 20 država pokazalo je svoju veštinu tokom dva takmičarska dana, budući da ovom prilikom vreme definitivno nije bilo blagonaklono prema takmičarima. 

Od ukupno 38 domaćih pilota iz 14 klubova najuspešniji je bio Vladimir Bačanin Paraglajding kluba "Air 037" iz Kruševca. Drugo mesto je osvojio Srđan Ristanović, a treću Zoran Petrović Gugi. U sport klasi najbolji je bio Nebojša Rosić, dok je kod juniora na pobedničkom postolju bio Đorđe Lazarević. U ekipnom plasmanu najviše postolje su zauzeli takmičari KSL "Ares" iz Beograda.

Takmičenje je održano u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS, grada Niša i niške Opštine Pantelej. 

image00028

Foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Sports magazin

Štampa