fbpx

U plućima Subotice, kultnom mestu svih zaljubljenika u sport, Dudovoj šumi po prvi put u poslednja dva veka od kako u njoj defiluju razni sportski događaji, održan je MMA spektakl. Veče mešovitih borilačkih veština, SBC 23 - Revenge! Opravdao je očekivanja najveće MMA manifestacije koju smo ove godine imali priliku da vidimo u našoj zemlji i regionu.

Prepuna Hala sportova, vrhunska produkcija i nemerljiv trud da se napravi MMA veče za pamćenje i MMA sport u Srbiji podigne na još viši nivo, pružili su nam 10 vrhunskih borbi kojih se ne bi postidele ni najveće svetske MMA pozornice. U prvoj borbi večeri Marko Petković pobedio je Anđelka Kitića tehničkim nokautom u prvoj rundi, dok je Alija Tucak na gotovo identičan način pobedio Nikolasa Đurđevića.
Nakon pravog rata u heksagonu, jedan od najvćcih potencijala domaće scene, Predrag Bogdanović, slavio je u bespoštednoj borbi jednoglasnom odlukom sudija.

Pripadnice lepšeg pola, Julija Pajić i Sanja Ristić pružile su odličnu i eksplozivnu borbu, u kojoj je najlepša regionalna MMA takmičarka, Julija, do velikog slavlja stigla tehničkim nokautom i time upisala prvi veliku profi pobedu.

Brutalnim nokautom Nemanja Kovač je podigao publiku na noge i savladao neporaženog Esklija Arauža iz Brazila. Opasni borac iz Brazila Daglas Felipe pobedio je Danijela Špoljarića, gušenjem u drugoj rundi.

MMA 3

Posle iscrpljujuce borbe i rata u heksagonu Miro Jurković podigao je šampionski pehar pobedom nad Pedrom Dos Santosom, odlukom sudija. Novi pojas SBC šampiona u pero kategoriji otišao je zasluženo u ruke majstora parterne borbe iz Beograda, Aleksandra Milićevića, koji je savladao Džonatasa Kavalkantija.
Iskusnio Brazilac Džoni Karlos je u glavnoj borbi večeri pobedio našeg Nemanju Uverića tehničkim nokautom u prvoj rundi. U najboljoj borbi večeri koja je publiku pogidla na noge i „zapalila“ Dudovu šumu, Verleson Ribeiro osvojio je pojas šampiona SBC u velikoj i bespoštednoj  borbi, čemu je svedočio i krvavi heksagon, protiv zemljaka Džoridsona de Souze.

Pored prepunih tribina, MMA ljubitelji širom sveta imali su priliku da isprate SBC 23 - Revenge! putem besplatnog internet streama, dok su u našoj zemlji imali priliku da gledaju odloženi TV prenos putem O2 televizije. Po komentarima, sve je prošlo besprekorno, a SBC je još jednom dobio potvrdu kvaliteta iz svih krajeva sveta.

Subotica, Srbija i region dobili su nezaboravan spektakl, a SBC dva nova šampiona. Nakon ovoga, kao po pravilu, budućnost izgleda veoma svetlo, čemu SBC uvek stremi i svakodnevno radi na tome da konstantno se nadograđuje i bude bolji.

Kompletni rezultati SBC 23 - Revenge!

1. Marko Petkovic pobedio Andjelka Kitica tehnickim nokautom TKO (udarci)  1R  4:29

2. Alija Tucak pobedio Nicolasa Djurdjevica tehnickim nokautom TKO (udarci) 1R  4:44

3. Predrag Bogdanovic pobedio Andrea Kolica jednoglasnom sudijskom odlukom  3R 5:00

4. Julija Pajic pobedila Sanju Ristic tehnickim nokautomTKO (udarci)  1R  2:40

5. Nemanja Kovac pobrdio Escley de Arauja nokautom (udarci)  1R  0:48

6. Douglas Felipe pobedio Danijela Spoljarica gusenjem  2R 0:38

7. Miro Jurkovic pobrdio Pedra Paula Dos Santosa jednoglasnom odlukom 3R  5:00

8. Aleksandar Milicevic pobedio Jonathasa Cavalcantija jednoglasnom sudijskom odlukom  3R  5:00

9. Jhonny Carlos pobedio Nemanju Uverica tehnickim nokautom TKO 1R  1:44h

10. Werlleson Ribeiro Martins pobedio Joriedsona de Souzu tehnickim nokautom TKO (sudijski prekid)  3R  2:26

MMA 2

Foto: SBC

Sports magazin

Štampa