fbpx

Širenje infrastrukture u Srbiji za kraljicu sportova se nastavlja. Srpski Atletski Savez potpisao je ugovor o sufinansiranju projekta za rekonstrukciju atletske staze u Smederevskoj tvrđavi. Ugovor su potpisali gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović i direktor SAS-a, Slobodan Branković. 

Sredstva za ovaj projekat je, pored grada Smedereva, dalo Ministarstvo omladine i sporta RS kao i Srpski atletski savez koji će deo pokriti iz svojih sponzorskih i donatorskih sredstava. Pored pomenutih institucija ogromnu podršku pružio je i predsednik Atletskog kluba Smederevo, Darko Savić. 

Očekujemo da radovi počnu u julu i da se završe tokom avgusta ove godine. To će biti jedinstven atletski objekat na svetu i vrlo atraktivan za organizaciju medjunarodnih i domaćih takmičenja, jer će biti izmedju zidina Smederevske tvrdjave. 

“Zahvaljujući upornosti Srpskog atletskog saveza konačno ćemo uspeti da realizujemo ovaj projekat. Pre osam godina, udarili smo kamen temeljac (2012) , a ovog avgusta će svi gradjani Smedereva dobiti jedan stadion na koji će biti ponosni”, rekla je gradonačelnica ovog grada, Jasna Avramović.

Izvor: SAS

Sports magazin 

Štampa