fbpx

FIM svetsko prvenstvo u motocrossu 2019. godine upravo je završeno istorijskom prekretnicom u Šangaju na prvom ikad Grand Prix u Kini. Bio je to poslednji od osamnaest događaja u ​​nizu koji je trajao od februara do sredine septembra, a posetio je tri kontinenta, petnaest različitih zemalja i koji se tradicionalno zaokružuje godišnjim “Motocross of Nations” takmičenjem; vodeće multinacionalno jednodnevno takmičenje koje se svrstalo u FIM najstariju trku i do sada je stiglo do ukupno 73 izdanja.

Za 2020. godinu „MXGP“ će se sastojati od dvadeset datuma i ponovo će skakutati između Južne Amerike, Azije, Evrope i možda Australije. Za organizatore i Youthstream promoter, FIM svetsko prvenstvo je jednogodišnji poduhvat koji uključuje posadu od 150 osoba koje se kreću od staze do staze i u procesu montaže-demontaže.

Decenijama se međunarodni motosport zauvek kretao sa „putujućim cirkusom“. MXGP se možda modernizovao da bi pronašao najbolje objekte gde najbolji trkački talenat može pomeriti granice i izložiti se, ali još uvek postoje zemaljski koreni u „privremenoj“ prirodi motocrossa. U 2020. godini na lokacijama sa godinama i godinama istorije i ostalim uređenjima na potpuno novim lokacijama gde se stvara blatnjava staza i nestaje brzinom svetlosti. MXGP je mobilniji, kompaktniji i podesiviji od svojih 'rođaka', poput MotoGP-a i WorldSBK-a kojima je potrebna ogromna veličina i obim istih krugova u sezoni, kao i van sezone.

Na prvenstvu bi moglo da bude uključeno preko trideset zvanično prijavljenih vozača i u kategorijama MX2 i MXGP, a zatim bi se zabavljalo stotine trkača u klasama podrške Evropskog prvenstva i WMX-a na odabranim Grand Prix takmičenjima, ali trošak da se takav jedan spektakl donese u zemlju ili teritoriju je niži u poređenju sa milionima koji su tražili MotoGP i F1. Prema statistikama 2018. godine MXGP privlači 57 miliona TV gledalaca i ima procvatan doseg društvenih medija koji se proteže na milione Facebook lajkova, web poseta, YouTube pregleda. Fleksibilnost i privlačnost travnatih korporacija MXGP-a („izgradite sigurnu, obećavajuću stazu na atraktivnoj lokaciji i oni će doći“) znači da može ući u neka tržišta na kojima se ne mogu naći drugi motosportovi.

MXGP02

„Opšta potražnja za grand prixom je velika i imamo 25-26 zahteva organizatora za 20 trka,“ kaže izvršni direktor Youthstream-a David Luongo. „Dakle, moramo donositi odluke na osnovu najboljih projekata i popularnosti. Uvek je isto: u Evropi imate manje trka koje vlada podržava preko odeljenja za turizam i sport. Više se zasniva na kartama. U inostranstvu sport ima dodatnu podršku jer vlade možda žele da razviju sport ili aktivnost ili ga koriste kao turističko sredstvo. Dakle, postoje dva različita načina upravljanja događajem i to je isto u većini sportova."

„Moramo napraviti kalendar od dvadeset trka jer je naš cilj da se sport razvija širom sveta i sigurno imate neke koji su finansijski manje dobri ili stabilni od drugih… ali na kraju i one koje cene manje - možda zbog lošeg vremena - pomažu onim drugim. Uložite to u ukupni budžet i tako funkcioniše vaše svetsko prvenstvo."

Konstrukcija globalnog serijala znači spekuliranje o novim partnerima i predlozima, a zatim bankarstvo redovnih, dobro posećenih Grands Prix-a, gde strast prema motocrossu gori, poput Francuske, Nemačke, Italije (tri runde u 2019.).

„Nedavno je u Indoneziji bila trka u kojoj zaista smatramo da ‘nema granica’“, kaže Luongo. „Na tržištu je više od pet miliona motora prodatih godišnje, a na poslednjem događaju u Semarangu imali smo 150 vozača u nacionalnoj trci. Bilo je dece 65, 85, 125 i sigurno će se u nekom trenutku neki od njih pridružiti Evropskom prvenstvu, jer je to sledeći korak. Ako nemate Grand Prix u inostranstvu, onda je mnogo teže razviti te vozače. Ako ih posetite onda stvorite san i za pet, šest godina ko zna gde bi ta deca mogla biti? Naša misija nije samo razvijati sport u jednom području, već je da idemo gde god možemo, a ponekad i napravimo prvi utisak i vidimo kako tržište reaguje.“

„Letonija je dobar primer“, dodaje on. „Prvo smo tamo otišli ​​2009. godine, a Pauls Jonass je bio njihov prvi svetski šampion u 2017. godini i imamo puno vozača iz istočne Evrope koji su sada na evropskom prvenstvu. Mislim da u prvih dvadeset klasa poput 85, 125 i 250 imamo nešto poput šesnaest-sedamnaest nacionalnosti. Pre trideset godina to je bilo istih četiri-pet kao i obično. To ne znači da ćete oduzeti išta od zemalja poput Francuske, Belgije i Velike Britanije, ali što više zemalja dodirnete to je veći vaš sport."

Ostavljanje ‘otiska’

Veličina je nešto sa čim je Youthstream morao žonglirati od 2004. godine i kada je kompanija kupila prava na MXGP. U sportu motocrossa 'stare' klase od 125, 250 i 500cc nekada su samostalno vozili i samo su se skupljali istog dana dosledno na jednom prvenstvu od 2001. Do 2004. godine preoblikovanje u 'MX2' i ' MX1 '(sada MXGP) inicirao je vrhunski nivo, prezentaciju i zajednicu sporta kakav je danas. MXGP je porastao sa petnaest učvršćenja na dvadeset i takođe se proširio u smislu podešavanja na samim krugovima.

Obično Youthstream prvo mora da zauzme prazan objekat, gde su verovatno izvršena podešavanja trkačke površine i rasporeda u pogledu priprema i približavanja spektarima svetskog prvenstva. To znači izazovne prepreke, ali i sigurne i spektakularne skokove, FIM pravila zaštite i ograničenja sigurnosti, dužinu regulacije od 1,6 km i sa prosečnom brzinom koja ne prelazi 60 km/h.

Pre nego što prve trkačke ekipe počnu da se parkiraju i raspakuju na Grand Prix-u (koji zaživi u petak popodne, ali sa zvaničnim vožnjama koje počinju u subotu ujutru) Youthstream već postavlja elemente poput „Skibox“ startne kapije i VIP zone, dvospratni pitlane, tornjevi i pozicije za fotografe i kamermane, instalacija vremenskih sistema, oglašavanje uz staze i svaki drugi manji detalj koji klasifikuje događaj kao što je "Grand Prix" u odnosu na bilo koju drugu trku. Postoje organizaciona, komercijalna i operativna razmatranja koja se kreću od uspostavljanja kancelarija, zabave, marketinških prilika, maloprodaje i naravno najvećih troškova: TV emisija uživo sa dva spoljna radiodifuzna vozila koja sadrže studio prostor, komentatore, post-produkcijske prostore i oprema za upotrebu bespilotnih letelica i GoPro kamera.

„Nekada smo bili okruženi sa tridesetak ljudi, ali taj broj je porastao“, otkriva menadžer logistike Stefan Husar, koji je bio Youtstream član već dvanaest godina i navikao se na bezbednosnu, ali i na TV infrastrukturu. „U roku od tri dana smo u mogućnosti da izradimo Grand Prix okvir. Naš idealan plan je da počnemo u sredu, a do petka smo čisti i spremni. Takođe gradimo ugostiteljske strukture, a to znači mnogo posla. Radili smo to u kraćem vremenskom periodu, ali to je stvarno teško. Sklapanje nam traje dan, pošto počinjemo u nedelju popodne, odmah nakon trka.“

„Različite staze predstavljaju različite izazove“, dodaje on. „Ravno mesto poput Lommela [Grand Prix Belgije] može biti prilično lako, ali ono koje je na brdu i usko je, kao što je Loket [Češka] ili Teutschenthal [Nemačka], mnogo teže. Ponekad može biti i kiše, što je otežava. Pitlane izgleda kao prilično jednostavna konstrukcija, ali ima petnaest tona gvožđa da se sastave samo snagom čoveka."

„Baneri pored staza, brendiranje, mora biti obavljeno do petka, sredinom popodneva za inspekciju FIM-a, a postavke za šetajuću kameru i mostovi na sigurnom mestu. Sve to mora biti homologovano i neke stvari će možda morati da se pomere samo da bi bile malo sigurnije za vozače; radimo sa FIM-om na tome. Primer bi bio postavljanje mosta pre nego što sve počne, a ne posle, a ostale građevine moraju biti udaljene najmanje tri metra od staze. Oni se bave lokalnim klubom oko bilo kakvih sitnica, ali mi se trudimo da ništa ne bude na putu."

"TV ekipa je posebna ekipa, i napravili smo tornjeve za kamere prema njihovim željama vezano uz pozicije i visinu. Svaka staza je drugačija, tako da smo fizički hodali stazom i odlučivali o tome zajedno s direktorom. Ipak, uvek pokušavamo modifikovati ili promeniti pozicije i uglove kako bi sve bilo još bolje."

Husarova ekipa radi danonoćno pre i nakon Grand Prix-a, što znači da su to jako užrbane nedelje. Ali i tokom trke je ekipa zaposlena. "Uglavnom smo na čekanju. Između trka čistimo ploče, vrata i reklame. Takođe pomažemo i u merenju vremena i Skybox ekipi koja je nedjeljom posebno zauzeta s ceremonijama. Takođe, zaduženi smo i za audio sastav u Media Centru gde se održavaju konferencije za štampu. Uglavnom, jako smo zauzeti."

Uplitanje evropskog prvenstva u MXGP je testiralo resurse staza, jer je na iste počelo pristizati više vozača, kamiona i ostalog transporta kojem je potreban radni prostor. Uvođenje drugih struktura u osnovnu GP-a je podržalo modernu evoluciju MXGP-a u prošloj deceniji. Husar ocenjuje: "Mnogo se toga promenilo. U prošlosti nismo imali skybox, a ni toliko reklama. Dolazak većeg broja sponzora je generalno dobro za sport. Još uvek sve raste, i mislim da je MXGP danas na drugom nivou nego što je bio pre 12 godina. Mislim da je to najlakše uočiti u paddocku."

Ketering za ekipu

Uz spremnu stazu, GP čeka 'igrače'. U određenom trenutku pristužu ekipe s različitim postavkama; od više ogromnih kamiona fabričkih KTM, Yamaha i Honda ekipa do skromnih kombinacija privatnih ekipa. Dužnost je Paddock Managera Yvesa Doriota - veterana s 25 godina iskustva - da ih posloži i formira 'linije' u kojima se mogu videti različite boje MXGP-a grupirane skupa, ali i stvori područje za život vozača u svojim motornim kućama.

"Tu je oko 57 kamiona, jer su i ekipe u evropskom prvenstvu počeli da imaju velike kamione. Trenutno sve teži prema velikim ekipama, a manje prema privatnim, ali sve je prilično dobro organizovano. Tu je oko 40 vozača u EMX250 i 35 u EMX125 koji su takođe članovi ekipa, tako da tu ima mnogo transporta ako sagledamo sve klase. Rekao bih da se prostor potreban za ekipe povećava iz godine u godinu - samo sam za HRC morao pronaći prostor dug 73 metra."

Kao i Husar i njegova ekipa, Doriot i njegovi se moraju prilagoditi pojedinostima svake staze. "Tradicionalna staza ima ograničenu količinu mesta. Mi moramo na to mesto smestiti GP klase i onda na najbolji mogući način uključiti i evropske klase. To je puno lakše na novim stazama. Postoje stvarno zahtevne staze što se toga tiče, poput Arco di Trento u Italiji, ali to mi je najdraža staza u kalendaru! Klub radi pametne stvari kako bi stvorili mesta, jako paze na budžet i svake godine pitaju šta još mogu napraviti da dobiju više mesta. Na drugim mestima se doslovno ništa ne događa po tom pitanju, uprkos tome što im stalno šaljemo zahteve."

Svakoj stazi/klubu/organizatoru je uručeno 'uputstvo' pre trke koji je vodič za GP trke. Unutar njega su popisani svi zahtevi; od brzine interneta do snage struje i potrebne količine vode. Novi organizatori moraju biti prisutni na drugim događajima kako bi shvatili punu veličinu MXGP-a.

"Sve ekipe pokušavaju da koriste sastav u stilu boksova u MotoGP-u, koji je dobar jer još kada nisu raspakovani i izgrađeni, već postoji prostor za mehaničare i deo za vozače koji tako imaju svoju privatnost. U ovom trenutku je sve super.", govori Doriot koji često mora preraditi paddock u privremenu 'hangar' instalaciju ili koristiti stalni pitlane kompleks, kao što je bio slučaj na GP Katar u Losailu između 2013. i 2017.

"I dalje verujem da možemo poboljšati organizaciju s ekipama: korišćenje jednog motora po vozaču bi bilo bolje za sve, ali neki ljudi to ne žele. Osim toga, imamo dobar sastav. Ekipe poput KTMa mogu koristiti i do sedam sanduka. Poznati su i problemi koje smo imali u prošlosti kada bi netko iz ekipa stavio hranu unutar sanduka pa bi imali problema na carini, ali zahvaljujući našim špedicijama to se nije dogodilo već neko vreme."

MXGP04

MXGP je velik, blještav, raznolik i vrlo pristupačan publici u smislu dozvole ulaska u paddock. Staze su morale obnoviti podlogu i ostalo kako bi se mogle nositi s kamionima i vučama. A 2020. bi se tehnički i domaćinski 'centar' Grand Prix-a mogao još jednom promeniti. "I verujem da hoće, jer jedna ekipa ima zamisao koja bi mogla promeniti lice paddocka. Ako to bude tehnički izvodljivo, mislim da će ljudima to biti jako zanimljivo. Fabričke ekipe su vrlo profesionalne, a kvalitet njihovog rada je besprekorna. Činjenica da sve u ovom sportu raste uopšte nije problem - privatne ekipe su sada na nivou na kom su fabričke bile pred samo deset godina."

Prenos na male ekrane

Pomoć ekspanziji je zarada od TV prenosa svake trke uživo. Zahvaljujući MXGP.TV online platformi, moguće je pratiti četiri 35-minutne trke nedjeljom popodne iz udobnosti dnevnog boravka ili putem tableta na bilo kojoj lokaciji u svetu. Tehnologija i stručnost potrebna za pokrivanje trke na kojima se u bilo kojem trenutku može bilo što dogoditi je nesumnjivo jedan od najvećih izazova Youthstreama. To je ujedno i najbolja 'pozivnica' gledaocima, tako da mora biti dobro odrađena. Prenos uživo je dodatak drugim aspektima produkcije, poput 26 minutnog priloga s najboljim trenucima, prikazima kruga trke iz perspektive vozača, intervjua pre početka trke i slično.

Prenos MXGP-a zahteva još jedan skup predanih profesionalaca. "U našoj je ekipi sedam članova koji se brinu o post produkciji," kaže Cristian Punturiero, izvršni producent. "Svi oni rade na editovanju, videu i klipovima koji su snimljeni tokom prenosa uživo - intervjuima, izvještajima, GoPro pregledu staza i prikazu paddocka. Imamo osobu zaduženu za GoPro, koja prikuplja mnogo snimki s kaciga, starta i podijuma. To nam pruža perspektivu drugačiju nego onu koja se ostvaruje TV kamerama. Zatim, tu je i 4 kamermana koji trče okolo i snimaju stvari koje se ne vide u prenosu uživo. Osim toga imamo i super slow-motion opremu: većina tog materijala se koristi za stvaranje 26-minutnog priloga zvanog 'Behind the Gate' koji se priprema u nedjelju dugo u noć jer mora biti spreman za ponedjeljak."

Punteriero i njegovi čarobnjaci mogu postati kreativni uz dinamiku i agresiju motocrossa, ali tu je još jedna ekipa čija je dužnost pokrivanje trka uživo. "Live ekipa je veća - imamo jedanaest kamera, radijske stanice i statične kamere. Za sve to su potrebni operateri. Takođe, tu je i dron, a tokom 2019. smo najviše radili na poboljšanju snimaka. Mislim da ukupno na prenosu uživo radi između 25 i 30 ljudi."

Izazov u pružanju konstantnog kvaliteta je posebno prisutan prilikom prekomorskih trka, gde je ključ u osoblju. Punturiero: "Ključni ljudi su uvek isti. Možemo koristiti i lokalnu ekipu, ali bitno je da imamo kontinuirano iste operatere poput voditelja, montažera i glavnih kamermana kako bismo mogli isporučiti isti kvalitet usluge."

TV se brzo menja, i često prazni novčanike. "O da! Sve se menja - vidi se fantastičan rast! Najviše u kvalitetu opreme - HD je očito najveća razlika u poređenju s onim što smo imali pre deset godina, ali napredovali su i hardver i softver. Sve je drugačije. Čak je i radni prostor u kamionu i upotreba materijala na društvenim mrežama promenila tok stvari. MX Live je bio veliki pomak, a kada smo videli kako dobro možemo plasirati program putem interneta je MXGP TV postala neverovatna platforma. Može nas pratiti 50.000 ljudi zahvaljujući dobrom satelitu i tehničkim partnerima. EBU [European Broadcasting Union] nam daje podršku da plasiramo video u stvarno dobrom kvalitetu."

TV obuhvata i merenje vremena koje vodi Tag Heuer, koje se konstantno razvija (način na koji se montiraju transponderi i režu signal).

Motocross je sport za sve vremenske uslove. Trka u fantastičnim uslovima donosi prašinu, dok potopi donose hrpetine blata. Motori i vozači nisu jedini koji trpe sve te uslove. "Različite pozicije kamera povlače i različita sočiva, jer kamera mora snimiti jasnu sliku koja je dinamična, ali i pokazuje sponzore i atmosferu. Puno ulažemo svake godine kako bismo mogli održati kvalitet. Svake godine izlazi nešto novo i smatram da gledaoci to i traže. I za post produkciju moramo obnavljati kamere - možete samo zamisliti koliko svi ti različiti uslovi uništavaju opremu. Sva oprema se pažljivo čisti i održava, ali na kraju sezone se sve mora servisirati."

Vozači rastežu granice svoje spreme i zdravlja, proizvođači motora se bore da naprave mašine koje su brže, a Youthstream konstantno analizira koje metode rada može poboljšati kako bi se Grand Prix takmičenja što jednostavnije održavala. TV je korak napred, a Puntiero ima mišljenje o budućnosti TV-a. "Sada govorimo o 4K, što nije jednostavna promena jer ona zahteva da ljudi u kućama imaju 4K prijemnik. Bilo bi lepo imati više onboard kamera, ali možete zamisliti kroz kakve uslove one prolaze na blatnim stazama. Rastemo s tehnologijom i gledamo kako inkorporirati neke stvari, poput GoPro signala, u prenos uživo. Trenutno koristimo neke stvari, poput 360 kamere, za društvene mreže kako bi ljudi mogli imati osećaj kao da su na motoru s vozačem. Kamere koje koristimo na stazi su najbolje koje novac može da kupi. Mislim da je sledeći veliki korak 4K, ali još uvek nismo potpuno spremni za to."

MXGP se rastegnuo na dvadeset trka u 2018., a od sledećeg marta će opet započeti nikad dužu sezonu. Daleko je to od devet trka i zemalja koje su učestvovale u početnom FIM prvenstvu 1957. ali - kao ni motori - tu nema usporavanja.

MXGP03

Izvor: Monster Energy

Sports magazin 

Štampa